Searching...
24 Haziran 2014 Salı
00:21 0

Kendini 150 yıllığına donduracak


75 yaşındaki Alman bilim adamı Klaus Sames kendini, organizmanın daha sonra biyolojik fonksiyonların canlandırılması amacıyla dondurulduğu krioprezervasyon prosedürüne tabi tutacak.

Alman Bild gazetesinin verdiği habere göre profesör, ABD’nin kar amacı gütmeyen Cryonic Institute örgütüyle bir anlaşma imzaladı. Bedeni, insanlık dondurulan hücreleri canlandırmayı öğrenince kadar bu örgütün deposunda tutulacak.
Sames’in vücudunun eksi 196 dereceye kadar dondurulması öngörülüyor. Beyin ölümü hukuken kayda geçtikten sonra bedeni buz parçasının bulunduğu kutuya yerleştirilecek ve ABD’ye taşınması için hazırlıklar başlayacak. Ardından Michigan Eyaleti’ndeki Clinton Township kentine getirilerek damarları kandan arındırılacak ve kanın yerini özel sıvı alacak. Bedeni daha sonra sıvı nitrojenli odaya yerleştirilecek.
Kararını yorumlayan bilim adamı, “Delirmedim” dedi.
Hayatı boyunca yaşlılığı araştıran Sames, 1995 yılından itibaren kriyonik (tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa sahip olan canlı vücudun gelecekte tedavi edilmek için dondurulması) ile ilgilenmeye başladı.
Bilim adamı, canlı organizmanın dondurulmasının büyük perspektifleri olduğunu düşünüyor. Sames, “Günümüzde krioprezervasyon süreci geri dönülmezdir, ancak 150 yıl sonra insanlık muhtemelen dondurulan hücreleri canlandırmayı öğrenecek” şeklinde konuştu.
Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_06_23/Kendini-150-yilligina-donduracak/

Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_06_23/Kendini-150-yilligina-donduracak/

0 yorum:

Yorum Gönder