Searching...
14 Haziran 2014 Cumartesi
14:38 0

24 Saatte Evrim Tarihi (Evrim Ağacı)

24 Saatte Evrim Tarihi (Evrim Ağacı)

Dev boyda görmek ve A1 kağıt boyutunda indirmek için:http://evrimagaci.org/fotograf/54/6103

Evrim Ağacı olarak okullarda veya genel olarak arkadaşlar arasında, evde, yurtta, vs. kullanılabilecek bazı çalışmalara imza atmayı ne zamandır istiyorduk. Video seslendirme ve yeni eğitim videoları bunlardan birisiydi. Ancak yurtdışında birçok afilli infografik (bilgi içerikli poster/afiş) bulunuyor ve bunlar eğitim kurumlarına asılarak herkes için öğretici oluyor, arkadaşlarının gelmesini bekleyen insanlar zaman geçirirken bu infografikleri okuyarak bilgilenebiliyorlar. Böylece bilim, halka doğrudan ulaştırılmış oluyor. İşte tam olarak bu sebeple Evrim Ağacı olarak önümüzdeki aylarda bazı infografik çalışmaları yapacağız. Bunlar dev boyda posterler olacak ve istediğiniz her yere büyük boyda basarak asabileceksiniz.

Fotoğrafta, bunlardan ilkini görüyorsunuz. Dev boyda görmek ve A1 kağıt boyutunda indirmek için:http://evrimagaci.org/fotograf/54/6103

Dünya'nın 4.54 milyar yıllık tarihini 24 saate sığdıracak olursak karşımıza böyle bir tablo çıkıyor. Kaldı ki sığdırdıklarımız, aslında yazılabilecek "önemli" olayların bile %1'i dahi değil; eğer ki kaynaklarımızdaki 2 yazımızı okursanız görebilrisiniz. Ancak olabildiğince fazla ve kritik bilgiyi, olabildiğince etkili şekilde vermeye çalıştık.

Hazırlayanlar: ÇMB ve İG (Evrim Ağacı)

Dev boyda görmek ve A1 kağıt boyutunda indirmek için:http://evrimagaci.org/fotograf/54/6103

Not: Bu infografik tamamen Evrim Ağacı tarafından hazırlanmıştır. Hiçbir modifikasyon yapmaksızın (kesme, kırpma, eksiltme, ekleme) paylaşılabilir. Eşit seviyedeki Creative Commons lisansıyla paylaşılması tavsiye ve rica edilir. Eğitim amaçlı olarak hiçbir izin alınmaksızın indirilebilir, basılabilir, çoğaltılabilir, paylaşılabilir. İçeriğe herhangi bir ek müdahale yapılması istendiği takdirde Evrim Ağacı'ndan izin alınması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder